Welkom.

Het AdemAtelier zou niet hebben bestaan als mijn leven alleen maar fantastisch geweest zou zijn. Mijn leven was leuk en druk. Vol energie, altijd iets te doen. Met een goede fulltime baan, gezellig gezin, sport, familie, vrienden, mantelzorg. Ja, die nachten mochten wel wat langer, maar alles was prima. 

Dacht ik. Tot die ene dag dat mijn lichaam me van het ene op het andere moment een harde halt toe riep. Mijn lichaam, dat ik zo goed kende. Of in ieder geval dacht te kennen. Toen pas ontdekte ik de prijs voor mijn te actieve levensstijl. Van altijd aan staan, altijd doorgaan. Mijn energie was tot onder het nulpunt gedaald, mijn concentratie volledig verdwenen, evenals mijn besluitvaardigheid en plezier. Ik ging van ‘prettig in control’ naar ’angst en paniek’. Ik (her)kende mezelf niet meer. 

Het was het begin van een ware persoonlijke verrassingsreis. Ik ontdekte dat ik door mijn manier van leven chronisch hyperventileerde, zonder me daarvan bewust te zijn. Dat ik verleerd was te voelen wat ik echt wilde. Niet met mijn hoofd, maar dieper, vanuit het hart en mijn buik. Ik werd uitgedaagd weer in contact te komen met het echte voelen.

Mijn ontdekkingsreis bracht me bij ademwerk, meditatie, mindfulness, koudetraining en energie- en lichaamswerk. En zoals bij elke ontdekkingsreis ervoer ik hoge toppen en diepe dalen. Met elke ervaring raakte ik meer en meer geïntrigeerd door de diepgaande werking van ademoefeningen. Zeker in combinatie met concentratie en kou. Het bleek de sleutel naar het herontdekken van dat vergeten stukje in mezelf. Waar de wijsheid huist die verder gaat dan het rationele, cognitieve. Ik leerde er meer en meer op te vertrouwen en daarvanuit te leven. Voor mij is dat ultieme vrijheid. 

Mijn persoonlijke reis vloeide op een natuurlijke manier over in het ontstaan van Het AdemAtelier. Ik veranderde mijn loopbaan om me te kunnen toeleggen op het weer laten ademen van mensen en organisaties. Meer lucht. Meer leven!

Ik nodig je uit.

Herondek je natuurlijke adem.

Breng weer beweging in jezelf.

En ervaar de positieve invloed op je leven en welzijn.